Verslag vergadering ISIA (28 en 29 april 2017) Samnaun

Verslag ISIA vergadering 28 en 29 april 2017 Samnaun


Op 28 en 29 april 2017 vonden ISIA vergaderingen plaats in Samnaun (CH).
Deels is hierover reeds ter plaatse via de Facebookpagina van SnowPros verslag gedaan.

ISIA (International Ski Instructors Association) is de internationale skileraren federatie (www.isiaski.org). SnowPros.NL is als Nederlandse vereniging van ski en sneeuwsportleraren aangesloten bij ISIA als één van de 39 landen. ISIA is onder meer bekend vanwege de uitgifte van de ISIA card en de ISIA zegels (‘stamps’) en de minimum standaards die worden gesteld aan nationale opleidingen.  Ieder jaar vindt een vergadering plaats, waarbij tevens workshops worden gegeven en wedstrijden voor skileraren worden georganiseerd.

Op 29 april 2017 is een geheel nieuw bestuur (“presidium”) gekozen en zijn diverse personen dus afgetreden. De verkiezingen (en vooral de stemmingen) namen de nodige tijd. Italië (AMSI) heeft twee dagen voor de vergadering de (twee weken daarvóór uitgesproken) bereidheid om weer toe te treden afhankelijk gemaakt van de uitkomst van de verkiezingen van het nieuwe presidium.
Vittorio Caffi (IRL) volgt de aftredende voorzitter Riet Campell (CH) op. In de wandelgangen wordt gevreesd dat Caffi als nieuwe president onvoldoende invloed en capaciteiten heeft om de terugkeer binnen ISIA van de drie Alpenlanden (Oostenrijk, Frankrijk en Italië) te bereiken. Hij werd met 1 stem verschil gekozen voor Martin Bacer (ARG). Het is niet duidelijk welke maatregelen gaan worden getroffen door het nieuwe bestuur.

Verder op de agenda stonden: enkele formele wijzigingen in reglementen, wat te doen met het lidmaatschap van deelorganisaties van uitgetreden landen (zoals Vorarlberg en Alto Adige), een voorstel tot een andere verdeling van stemrechten, het actualiseren van de (geheel nieuw ingerichte) ISIA database.

Op de website van ISIA zijn (hopelijk sneller dan in het verleden) de formele notulen te raadplegen evenals en samenvatting van de workshops over de minimum ISIA standaard (http://www.isiaski.org/download/20170428_ISIA_WM_Workshops.pdf).